Revenim cu Tir Sportiv, unde sunt rezultate multe şi oameni minunaţi.

Competiţia din Innsbruck / Austria a fost urmată de încă două starturi în Germania la „ IWK Munchen 2015”.

Sportivul nostru Ştefan Rareş Ion a fost prezent desigur, etalând ca de obicei, o evoluţie exemplară.

La Startul 1 din 30 Ianuarie 2015, Rareş s-a clasat pe locul 21, cu 576p - la 4p de ultimul intrat in finală.

Pe 31 Ianuarie a urmat Startul 2, unde Rareş s-a clasat pe locul 12, cu 579p. Incredibil că el s-a aflat la egalitate cu locurile 9, 10 şi 11 şi la doar 1 punct distanţă de ultimul finalist !

Aceste competiţii vor fi urmate de încă două Starturi la Bucureşti, în cadrul „Campionatului Naţional de Aer Comprimat - Etapa a VI-a ’’ şi de două perioade de pregătire în Oradea şi Bucureşti. Şi se pare că secţia de Tir Sportiv este extrem de activă în această perioadă, pentru că la începutul lunii Martie se va desfăşura Campionatul European de Aer Comprimat.

” Mă bucură faptul că am reuşit să îmbunătăţim performanţele cifrice de la un start la altul, într-o perioadă importantă a pregătirii acestei probe. În cele două starturi din Germania au luat parte muţti trăgători medaliaţi la Campionate Europene, Mondiale şi Jocuri Olimpice, iar Rareş a reuşit să urce în clasament într-un mod elegant, înaintea unora dintre ei.
Este cert că această probă ne conferă cele mai mari şanse să obţinem un loc cotă pentru 2016 .
Contează foarte mult să te poţi pregăti în condiţii apropiate de cele din competiţiile internaţionale, iar aceste starturi şi pregătirea avută înainte, l-au ajutat pe Rareş să-şi crească încrederea în propriile forţe . ”   ~ ne-a declarat Antrenor Prof. Cristina Bălan

Iată ce înseamnă într-adevăr să poţi persevera deşi nu e uşor, să insişti chiar dacă ţi se pare imposibil, şi să mai şi împleteşti îndârjirea din tine cu eleganţa sportului pe care-l practici !

Cum a spus odată  Iosif Sîrbu, primul campion olimpic român din toate timpurile, la disciplina tir:

“În marele concert al sportului, tirul reprezintă muzica de cameră. E o sonată pentru vioară solo. Totul e limpede și viguros. Și trăgătorul e singur. E doar cu sine însuși. În tir totul e grav și profund. Este o catedrală a sportului. Dacă vreți să intrați în ea, pășiți în vârful picioarelor, iar dacă aveți alte gânduri, dispăreți repede, că pe aici se mai răsucesc și urechi... ”

Rareş, noi sperăm cu adevărat să ajungi acolo unde îţi doreşti, pentru că meriţi !

Iar tu Cristina, eşti grozavă ! FELICITĂRI !!