În perioada 29 - 31 Iulie 2017, s-au desfășurat Campionatele Europene Artistice de Patinaj Artistic pe Role ( European Artistic Roller Skating Championships ), la Roana / Italia.

Printre cele 23 de concurente prezente la eveniment, s-a numărat și sportiva noastră, Daria Alexandra Matei, în vârstă de 14 ani.  Daria a avut o evoluție minunată, reușind să obțină un rezultat remarcabil, cucerind astfel Medalia de Bronz !

Micuța sportivă legitimată la CSU Brașov își desfășoară pregătirile în Italia și este antrenată de către Luminița Ancuța, sub coordonarea specială a antrenorului emerit Ernst Ulrich. O tânără speranță a patinajului artistic pe role, Daria este un copil minunat, care promite mult, având în vedere că până în momentul de față a reușit să obțină rezultate foarte bune pe podium.

Ea este deținătoare a Trofeului Nissano Adriatico ! Iar recent s-a clasat pe locul 2 la International Artistic Roller Skating Competiton, care s-a desfășurat între 23 și 27 Mai - 2017, la Freiburg / Germania.

Felicitări Dariei și antrenorilor !!! Și mult succes în continuare !!