La finalul acestei săptămâni, Brașovul va fi gazda celei de-a II-a ediții a trofeului Țara Bârsei la Orientare în alergare. Competiția este înscrisă în calendarul competițional al Federației Române de Orientare, fiind etapă în Campionatul Național de Orientare, la Brașov anunțându-si prezența cei mai buni sportivi din țară. Competiția este organizată în două etape. Sâmbătă, 5 august, va avea loc prima etapă în cartierul Noua din Brașov. Startul se va da la ora 15.00 în zona Sicorex și va fi o cursă de sprint urban, sosirea urmând să aibă loc lângă lacul din parcul Noua. Posturile sunt amenajate de organizatori atât în zona de oraș, cât și în parc, două posturi fiind chiar pe insulița din mijlocul lacului.

Duminică, 6 august, concursul se va muta în Poiana Brașov. Zona de start va fi amplasată în spatele sediului Poliției, lângă lac, startul urmând să se dea la ora 10.00. Sosirea și premierea vor fi lângă cabana Rossignol, cursa fiind una de distanță lungă. La concurs vor participa sportivi legitimați din întreaga țară, la categorii începând cu 10 ani și până la peste 80 de ani. Amatorii sunt așteptați și ei la categoriile Open și Family. Înscrierile la aceste categorii se pot face și la fața locului.

Din intenţia de a dezvolta şi diversifica sportul de performanţă în Municipiul şi Judeţul Braşov, de a contribui la aducerea Braşovului pe harta oraşelor cu bogate evenimente culturale şi sportive, preocupare tot mai pregnantă şi benefică a edililor oraşului nostru, în dorinţa de a oferi cluburilor sportive din ţară o competiţie de calitate, dar şi prilejul de a vizita oraşul şi împrejurimile acestuia cu renumitele obiective istorice şi naturale, C.S. Universitatea Braşov, în colaborare cu CS Babarunca Săcele şi sub coordonarea Federaţiei Române de Orientare (F.R.O.), organizează ediţia a II-a a "Trofeului Ţara Bârsei" şi ediţia a XV-a a "Cupei CSU Braşov" la orientare în alergare, concursuri cuprinse în calendarul federaţiei pe anul 2017.

Iată și programul competiţiilor:

-Sâmbătă / 5 august:
- Orele 11.00 – 14.00 - validarea înscrierilor la centrul de concurs al et.1 – Pensiunea Nueva Park, str. Nucului nr.28, coordonate: 45.618583 – 25.642971
- Ora 15.00 – START et.1 Trofeul Țara Bârsei – sprint urban – Etapa 11 din Campionatul Național al Federației Române de Orientare
- Ora 17.30 – închiderea et.1

Duminică / 6 august:

- Orele 8.00 – 9.30 - validarea înscrierilor la centrul de concurs al et.2 – PUB Rossignol, Poiana Brașov, în spatele Hotelului Teleferic, lângă telecabina, coordonate: 45.588151 – 25.552002
- Ora 10.30 – START et.2 Trofeul Țara Bârsei și Cupa CSU Brașov – lungă distanță (80% pădurea din jurul stațiunii Poiana Brașov)
- Ora 14.30 – festivitatea de premiere la centrul de concurs al et.2
- Ora 15.30 – închiderea competiției

La cele două competiții sportive se apreciază participarea a 150 - 200 concurenți numai de la cluburile sportive și asociațiile sportive din țară, afiliate Federației Române de Orientare (FRO), sportivi de performanță, unii selecționați în loturile naționale, pe categorii de vârstă și sex, dar și amatori sau începători, copii cu însoțitori, pentru care s-au pregătit trasee foarte ușoare. Categoriile de vârstă ale participanților sunt: 10, 12, 14, 16, 18, 20, 21, 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80+ ani.

Startul în et.1 – sprint urban – se va da din minut în minut, din interiorul perimetrului Pensiunii Nueva Park, aflată acum într-un proces de reamenajare, în această zonă parcându-se și majoritatea mijloacelor auto cu care s-au deplasat concurenții.
Sosirea în et.1 se află în partea de sud-est a zonei de agrement Lacul Noua, în apropiere de pădure.
Startul în et.2 – lungă distanță – se va da din două în două minute, de pe platoul din partea de est a lacului de agrement din stațiunea Poiana Brașov, în spatele clădirii punctului de intervenție al Jandarmeriei.
Sosirea în et.2 se află în partea de est a PUB Rossignol, în apropiere de pădure.
În toate materialele publicitare, site-ul competiţiei, hărţile de concurs, declaraţiile de presă şi orice alte mijloace publicitare de care vom dispune, toţi partenerii noştri vor fi mediatizaţi.

Antrenor și coordonator este domnul Dinu Gheorghe, președintele Federației Române de Orientare.

Orientarea turistică e ca și cum ai juca șah în alergare. Pare ușor, dar provocările pe care le oferă acest sport sunt nenumărate, ceea ce face ca totul să devină extrem de palpitant !

Noi le urăm sportivilor noștri mult succes !! Și desigur că sperăm la aceleași prestații la înălțime, ca și până acum !