Începând cu anul 2013, Maratonul Internaţional al Alpilor Maritimi de la Nice - Cannes (“Marathon des Alpes-Maritimes / Nice-Cannes”), a fost inclus în Calendarul Competiţional al Federaţiei Franceze de Atletism şi a devenit o cursă renumită pentru un sfârşit de săptămână cu mare, palmieri, munţi  şi soare !

Acest eveniment constituie 42,195 de kilometri de fericire pură, între mare şi munţi, avându-şi startul pe Promenada Engleză din Nice şi terminându-se pe Bulevardul La Croisette din Cannes.

Datorită acestui motiv, maratonul a devenit una dintre cele mai uimitoare curse din lume !

Doar dacă te imaginezi alergând de-a lungul Rivierei Franceze, adulmecând aerul Mării Mediteraneene şi încântându-ţi privirea cu peisajele uluitoare ale mării într-o parte şi ale munţilor în cealaltă parte, şi să mai fie şi într-o minunată zi de toamnă...e de ajuns !

Toţi participanţii de până acum susţin că o astfel de cursă nu poate fi egalată cu nimic altceva, în niciun fel ! Şi îi cred, pentru că am fost şi eu acolo, ca simplu turist. Şi tot ce pot să spun e doar că am rămas fără cuvinte !

Şi ca să vă faceţi o idee, vă ofer poza de mai jos ! Şi citatul ei:  "Dacă vrei să alergi, aleargă un kilometru. Dacă vrei să-ţi schimbi viaţa, aleargă un MARATON ! " ~ Emil Zatopek

În plus, acest eveniment prezintă facilităţi pentru fiecare, în funcţie de dorinţa de abordare diferită a cursei. Poate fi pe distanţe lungi sau scurte, individual sau pe echipe. Aşa că cei interesaţi se pot înscrie la orice fel de cursă conţinută în program.

Ei bine, atletul nostru Gabriel Boga a participat la cea de-a 7 Ediţie a acestui renumit Maraton, ceea ce mi se pare mai mult decât FANTASTIC !

Într-o Duminică superbă de toamnă, mai exact pe 9 Noiembrie 2014, Gabriel s-a aliniat la Startul Cursei de Ştafetă 2x21,5 Km. Şi a fost GROZAV !

Din 1200 - 1300 de echipe participante, Gabriel a reuşit să se claseze pe Locul II !

Pur şi simplu GROZAV !   FANTASTIQUE, cum spun francezii !

Cea de-a 8-a Ediţie a Maratonului de la Nice - Cannes va avea loc anul acesta, pe 8 Noiembrie.

Gabriel, aşteptăm să ne spui dacă vrei să participi din nou ! Pentru că eşti grozav şi pentru că ne-ai arătat deja ce poţi !

Până atunci, să revenim pe pământ, la competiţiile din ţară şi la rezultatele ce ni le aduc !

Dragii noştri, pe curând ! A très bientôt !