Sâmbătă - 11 Noiembrie 2014, Stadionul Arcul de Triumf II a găzduit Finala Campionatului Diviziei A la Rugby, disputată între CFR CSU Braşov şi CS Sportul Studenţesc Bucureşti.

Meciul a început cu o dominare teritorială a studenţilor bucureşteni, dominare stopată cu foarte mare determinare de apărarea noastră, care a funcţionat aproape perfect pe tot cursul jocului, chiar dacă Sportul a fost nu doar o dată foarte aproape de marcarea eseului.

Contrar cursului jocului, deschidem scorul cu un droap-goal marca Dragoş: 3-0 pentru CFR în minutul 20. Sportul ripostează şi în urma atacurilor susţinute, marchează prima încercare a meciului în minutul 26 al jocului: 3 - 5.
În sfârşit, o acţiune dusă până la capăt a liniei de treisferturi braşovene duce la marcarea eseului la colţ a aripii Pistea, care duce scorul în minutul 35 la 8 - 5 pentru CFR, scor care se menţine astfel până la pauză.
Din păcate, ambii transformeuri nu sunt în picior , Coti şi Dragoş nereuşind marcarea a încă 8 puncte în prima repriză.

La pauză pare a se schimba puţin stilul de joc, nu mai suntem atât de mult dominaţi, dar greşim mai mult. Mai marcăm printr-o lovitură de pedeapsă prin Dragoş în minutul 44, scor 11 - 5.
Sportul profită de inexactităţile noastre în apărare şi marchează două încercări cu aportul grămezii, tabela arătând în minutul 62 scorul 11-19.
Placajul fără balon asupra lui Simineti Bogdan, rămas câteva minute comoţionat, urmat de cartonaşul galben pentru numărul 3 al Sportului, schimbă raportul de forţe din teren. Masăm cu totul echipa bucureşteană în propriul ei 22 şi de acolo vin şi punctele. Ravar joacă rapid o lovitură de pedeapsă şi Dragoş marchează din pasa acestuia, ducând scorul la 16-19.

Se pare că aceasta este reţeta succesului, pentru că în minutul 63, după o fază trasă la indigo, Ravar bate repede şi paseaza lui Andrei, care marchează o nouă încercare.  Scorul devine 21 - 19 şi pare să rămână aşa pentru că Pap ia decizia de a transforma el din cauza faptului că nici Dragos şi nici Coti nu concretizaseră în puncte tentativele lor.

Stupoare, Pap joacă taloneour, mingea se înalţă şi trece printre "beţe" astfel încât scorul se duce la 23-19.
Studenţii bucureşteni acuză şocul şi deşi în formaţie completă mai primesc un eseu prin acelaşi Pistea, care işi trece în cont dubla în minutul 69, 28 - 19.

Nimic nu se mai întâmplă până la fluierul final şi în ciuda ostilităţii suporterilor care e normal să ţină cu echipa din capitală, CFR CSU Braşov redevine pentru al 2-lea an consecutiv Campioana Diviziei A la Rugby.

Emilian Duţă zâmbeşte în sfârşit şi este aruncat spre cer de braţele propriilor elevi.

De menţionat încă o dată implicarea tuturor şi în special de evidenţiat modul în care s-a realizat faza de apărare, placajele reuşite care au adus înapoi posesia şi în final contestarea decisivă şi recuperarea balonului atunci când sesizăm slăbiciunea purtătorului advers.

Iată şi mentorii acestei victorii pe deplin meritate: Andrei, Pap, Simineti A. - Kovacs, Butnaru - Pustiu, Pintican, Simineti B. - Ravar, Dragoş - Ştefan, Săgeteanu - Nita, Pistea, Coti. A mai intrat în minutul 60 Pricop în locul lui Kovacs, rămânând neutilizaţi dar aducându-şi pe deplin aportul prin susţinere şi ajutorul dat antrenorului: Asimine, Roşu, Zaharescu, Isac, Dobrin si Vatra.

FELICITĂRI TUTUROR !!!