Echipa Națională a României a plecat în Israel, unde va participa la Campionatul European de Baschet - Divizia B, ce se va desfășura la Eilat, între 8 și 16 Iulie.

De menționat că șase jucătoare din lotul național U20 au fost sau sunt în momentul de față, jucătoare ale echipei Olimpia CSU Brașov ! Vorbim aici despre Ana Ferariu, Katy Armanu, Ioana Ghizilă, Amira Al Ash Hab, Alina Podar și Nora Demeter.

Elevele lui Dan Calancea și Mirunei Crasnic fac parte din grupa B, alături de celelalte echipe participante - gazda turneului - Israel, Irlanda, Marea Britanie, Croația  și Belarus.

Recent, s-au disputat două jocuri amicale la București, între formația noastră și Israel, unde echipa din Israel a ieșit învingătoare din ambele confruntări, cu scorul 66 - 50 și respectiv 79 - 70.
Apoi în turneul de pregătire de la București, echipa națională a României a reușit să se impună în fața formației Greciei, cu scorul 66 - 57.
În campania de pregătire pentru Campionatul European U20, elevele lui Dan Calancea au disputat încă două meciuri amicale cu Ucraina, la Brașov și Sfântu Gheorghe. Ambele partide s-au finalizat cu victoria formației din Ucraina, cu scorul 63 - 51, respectiv 70 - 56.

Iată și lotul care a făcut deplasarea în Israel: Ioana Ghizilă, Amira Al Ash Hab, Alina Pop, Mara Ticu, Katy Armanu, Claudia Dinu, Nora Demeter, Alina Podar, Claudia Stan, Ana Ferariu și Roberta Bot.

În prima zi a turneului, la ora 20.30, reprezentativa României va întâlni formația din Belarus.

Iată întregul program competițional:

8 iulie:    Belarus – România              – ora 20:30
9 iulie:    România – Marea Britanie   – ora 18:15
10 iulie:  Croația – România               – ora 16:00
12 iulie:  România – Israel                 – ora 18.15
13 iulie:  Irlanda  –  România             – ora 20.30

Vă vom ține la curent cu detalii despre rezultate, statistica meciurilor echipei României și clasamentul la zi. 

MULT SUCCES FETELOR NOASTRE !!!  HAI  ROMÂNIA !!!

Pentru toți fanii noștri, menționăm că toate partidele vor putea fi vizionate live pe canalul de youtube al Federației Internaționale de Baschet - https://www.youtube.com/FIBA