Iată că Olimpia CSU Braşov se apropie de finalul unui sezon foarte bun. Echipa noastră se află în fața unei ultime provocări din acest sezon, finala mică a Ligii Naționale de Baschet Feminin, în care se confruntă din nou cu CSM Târgovişte, echipă în fața căreia au pierdut finala mare a Cupei României pentru o zecime de secundă !

Finala mică este disputată după sistemul două victorii din trei meciuri. Prima confruntare a avut deja loc miercuri seara, la Târgovişte. Meciul doi al finalei va avea loc mâine, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor „D. P. Colibaşi“, iar dacă va fi nevoie, ultima manşă a finalei mici se va disputa săptămâna viitoare la Târgovişte.

Olimpia CSU Braşov a pierdut în semifinalele competiției în fața campioanei en-titre, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în timp ce echipa din Târgoviște a fost eliminată de Universitatea Cluj. "Olimpicele" s-au pregătit intens pentru jocurile din finala mică a competiției și își doresc mai mult ca oricând să câștige medaliile de bronz.

Prima partidă din finala mică s-a finalizat cu o victorie pentru fetele noastre, care s-au arătat extrem de hotărâte să-şi ia revanşa în faţa formaţiei din Târgovişte.
Scor final:  CSM Targoviște - Olimpia CSU Brasov 55-59 (20-25, 10-16, 12-11, 13-7)
Pentru echipa noastră au inscris: Michaela Houser - 20 puncte, 7 recuperări şi 4 assist-uri; Biljana Pesovic - 13 puncte, 6 recuperări şi 2 assist-uri; Kristina Higgins - 12 puncte, 18 recuperări şi 1 assist (double-double); Adrienne Webb - 11 puncte şi 5 recuperări; Dora Denisa Ardelean - 3 puncte şi 2 recuperări şi Ioana Andreea Ghizila - 1 recuperare şi 1 assist.
A fost o victorie nu numai foarte importantă pentru noi, dar şi electrizantă, care ne aduce cu un pas mai aproape de medaliile de bronz.

"Cred că am demonstrat de-a lungul sezonului că suntem capabile să câștigăm împotriva oricărei echipe din campionat. Ne dorim din suflet medaliile de bronz !” ~ a declarat Maria Ferariu

"Ne-am antrenat foarte bine, suntem pregătite pentru această finală și ne dorim mai mult ca oricând să câștigăm medaliile de bronz !” ~ a declarat și extrema echipei noastre, Adrienne Webb

„Suntem pregătite moral şi fizic pentru această finală mică. Antrenorul Dan Calancea ne-a arătat exact ceea ce trebuie să facem pentru a câştiga din nou împotriva celor de la Târgovişte. În mod cert ne dorim să câştigăm medalia de bronz. Meciurile cu Târgovişte au fost mereu extrem de disputate şi au un farmec aparte, mai ales după finala Cupei României !” ~ a declarat Ioana Ghizilă.

„ În primul rând este de subliniat faptul că suntem două echipe cu realizări deosebite în acest sezon. Ambele am jucat deja o finală, cea a Cupei României, acum urmând să o disputăm pe cea de-a doua. Şi Târgovişte şi noi am promovat tinere jucatoare românce, Maria Ferariu şi Anamaria Vârjoghe, care din punctul meu de vedere pot fi deja convocate la naţionala de senioare. Ioana Ghizilă realmente a avut un sezon de excepţie. Dora Ardelean a confirmat saltul valoric din sezonul precedent, când a fost şi ea pentru prima oara convocată la naţionala de senioare. Revenind la finala mică, sunt convins că vor fi meciuri atractive şi firesc, fiecare echipă doreşte obţinerea medaliei de bronz. Consider totuşi că precauţia trebuie să fie cuvântul de ordine în rândul echipei noastre şi sunt convins că jucătoarele conştientizează acest lucru. Am făcut un prim pas, însă seria se încheie în momentul în care o echipă obţine două victorii şi deocamdată scorul este 1-0. Târgovişte este o echipă mult prea experimentată ca să renunţe aşa uşor, cum de altfel s-a şi văzut în sferturile de finală, cu CSM Satu Mare. Sunt convins că fetele se vor mobiliza exemplar şi sperăm ca duminică să obţinem cea de-a doua victorie. Avem jucătoare care au stat miercuri timp de 40 de minute pe teren, dar indiferent cât vor evolua duminică, sunt convins că vor da totul pentru o victorie ! Dacă finala Cupei României am pierdut-o în ultima fracțiune de secundă, sper ca bronzul să îl câștigăm noi în ultima secundă !” ~ a declarat Dan Calancea.

Aşa să fie ! Sperăm cu toţii la o victorie mâine !

Mulţumim din suflet tuturor suporterilor pentru încurajări si sprijinul oferit !
Mâine va fi ultimul meci acasă şi sperăm că va fi şi ultimul din acest sezon ! Jucăm cu medaliile de bronz pe masă !
Un prim pas pentru câştigarea medaliilor de bronz a fost făcut miercuri, după victoria de la Târgovişte, dar este foarte important ca şi la acest ultim meci  să fim alături de fetele noastre, să le susţinem şi să le incurajăm până în ultima secundă de joc !
Haideţi să umplem Sala Sporturilor şi să ne bucurăm împreună de baschet ! Se anunţă a fi un meci mai mult decât spectaculos, de la care nu putem lipsi !

Ne vedem mâine la ora 18:00 la Sala Sporturilor ! Noi vom fi deja acolo ! Vă aşteptăm şi pe voi !
Intrarea este liberă !

MULT SUCCES, FETELOR !!!!