Iată că meciurile din sferturile de finală ale play-off-ului Ligii Naţionale de Baschet Feminin s-au terminat, sezonul 2016-2017 stabilindu-şi deja cele patru semifinaliste care se vor duela pentru un loc în marea finală.

Olimpia CSU Braşov s-a calificat în semifinale, după ce a reuşit să treacă în sferturi de Phoenix Galaţi cu 2-0. Şi în a doua rundă de meciuri din play-off ne putem mândri cu 2 performere, Biljana Pesovic - triple double (12 pcte, 11 recuperări, 10 asisst-uri şi 21 eficienţă) şi din nou MVP-ul rundei – Kristina Higgins - 24 pcte, 13 recuperări, 3 assist-uri ( double - double) şi 37 eficienţă !

Urmează ca echipa noastră (ocupanta locului 4), să se dueleze cu Sepsi SC Sfântu Gheorghe, campioana en-titre şi câştigătoarea sezonului regulat. Iar Universitatea Cluj şi CSM Târgovişte se vor lupta în seria echipelor care au încheiat stagiunea regulată pe locurile 2 şi 3.

Iată programul complet al meciurilor din semifinale:

Meciul 1

Universitatea Cluj - CSM Târgovişte  - Vineri,  7 Aprilie
Sepsi SIC Sfântu Gheorghe - Olimpia CSU Braşov - Sâmbătă, 8 Aprilie - Ora 19.00

Meciul 2 - Marţi, 11 Aprilie

Olimpia CSU Braşov - Sepsi SIC Sfântu Gheorghe
CSM Târgovişte - Universitatea Cluj

Meciul 3 (unde va fi necesar) - Vineri, 14 aprilie

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe - Olimpia CSU Braşov
Universitatea Cluj  - CSM Târgovişte

Finala se va juca pe sistemul cel mai bun din 5 meciuri, cu primele două meciuri pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul regulat.

Biljana Pešović, care este una din cele mai bune jucătoare ale campionatului românesc, îşi declară optimismul în privinţa evoluţiilor ce urmează.
"Acesta a fost cel mai echilibrat campionat. Am avut un început foarte bun de campionat cu multe victorii, dar era normal să avem şi o cădere de formă pentru a putea urca din nou, în perioada play-off-ului. Antrenamentele sunt foarte bine gândite, ceea ce a indus o evoluţie în formă de top, exact cum a preconizat domnul Calancea.
Echipa din Sfântu Gheorghe este una foarte puternică, iar avantajul lor este că au păstrat un nucleu de jucătoare in ultimii trei ani, ceea ce ajută mult dinamica jocului. Cred că în semifinale putem îmbunătăţi performanţele. Miza e mare pentru ambele echipe, dar presiunea mai mare e pe echipa din Sfântu Gheorghe. Sunt convinsă ca vom avea parte de baschet de calitate.
Pentru un sportiv profesionist, ţelul e mereu rezultatul maxim. Anul trecut am jucat finala mică, asta pentru că am scăpat printre degete finala mare. Sper ca anul aceasta să reuşim să jucăm finala, deşi semifinalele sunt mult mai grele decât cele de anul trecut. Însă echipa noastră este foarte unită, motivată şi dispusă să dea totul." ~ a declarat Biljana

Iată cum vede lucrurile şi Dominique Johnson:

"I see the championship being really competitive and anyone could beat anyone at anytime. Braşov, during the championship games we need all of your unconditional support.
We promise you a good set of games. Thank you for the love and support you've given us! Hai Braşov!" 

Luna aprilie este ultima lună din sezonul baschetbalistic feminin 2016-2017.
"Olimpicele" vor avea de disputant încă 7 meciuri cel puţin, partide care sunt de altfel extreme de importante pentru noi. După duelările déja amintite mai sus, elevele lui Dan Calancea vor continua să evolueze în Turneul Semifinal de la Târgovişte, derularea meciurilor având loc după programul următor:

18.04.2017 - meci Liga 1
19.04.2017 - meci Liga 1
20.04.2017 - meci Liga 1
20.04.2017 - primul meci finala mare/mică
21.04.2017 - al doilea meci finala mare
26.04.2017 - al treilea meci finala mare / al doilea meci finala mică
27.04.2017 - al patrulea meci finala mare ( dacă va fi cazul)
30.04.2017 - al cincilea meci finala mare (daca va fi cazul) / al treilea meci finala mică ( daca va fi cazul)

Până în momentul de faţă am jucat 35 de partide (20 de victorii şi 15 infrângeri) fără a mai menţiona şi cele 10 meciuri din Liga 1.

Felicitări atât fetelor cât şi antrenorilor, care prin toate rezultatele evoluţiilor de până acum dovedesc ce înseamnă efortul depus, sacrificiile şi pasiunea nemărginită pentru baschet. 

Vă mulţumim tuturor pentru sprijinul si susţinerea de până acum şi vă aşteptăm în continuare să le susţinem pe fete şi în această lună foarte importantă.

Nu uitaţi de evoluţia fetelor de sâmbătă ! Vă aşteptăm să ne însoţiţi la Sfântu Gheorghe, să le susţinem împreună pe fete ! Şi încă o veste îmbucurătoare: conducerea clubului va asigura transportul pentru toţi fanii dornici să ne fie alături. Intrarea la meci va fi asigurată de asemenea. Plecarea va avea loc sâmbătă, la ora 17.00, de la Sala Sporturilor "D.P. Colibaşi".  

Ne vedem cu toţii acolo ! Pentru că fetele noastre au nevoie de noi, să credem în ele şi să le susţinem din suflet ! Nu lipsiţi !! Va fi un meci spectaculos !!

MULT SUCCES, FETELOR ! Vom fi cu toţii alături de voi !