Iată că Olimpia CSU Brașov a reuşit să încheie faza a doua a campionatului pe poziția a patra a clasamentului Ligii Naționale de Baschet Feminin și va avea avantajul terenului propriu în sferturile de finală.

Prima partidă din play-off se va disputa Duminică, 26 Martie, la Sala Sporturilor „D.P. Colibași” din Braşov, la ora 19.00, iar echipa ce se va califica în semifinale se va stabili după sistemul cel mai bun din trei partide.
Pesovic și Compania vor juca în primul tur din play-off contra formației Phoenix Galați, care se pare că traversează o perioadă dificilă, din cauza faptului că trei jucătoare importante (americancele Katharine Rutan, Erica Covile și Shanice Steenholdt) au părăsit echipa.

Suntem cu toţii optimişti înaintea acestui sfert de finală, având în vedere că elevele lui Dan Calancea sunt bine pregătite şi îşi cunosc foarte bine adversara din confruntarea de duminică.

"Consider că vom avea o serie ușoară, echipa noastră este foarte bine pregătită. Cunoaștem adversarul și nu cred că va fi nevoie de cel de-al treilea meci. Această serie ne va ajuta să pregătim semifinala cu Sepsi Sf. Gheorghe și ne va da moralul necesar pentru fazele superioare. Asta nu înseamnă că neglijăm rivala, chiar dacă au plecat de acolo jucătoare importante. Dar noi ne gândim la titlu în acest sezon”. ~ a declarat Ioana Ghizilă.

De asemenea, Dan Calancea consideră că nu trebuie să ne axăm pe faptul că plecarea jucătoarelor de la Galaţi expune o verigă slabă a echipei, ci pe a disputa un meci la valoarea maximă.

„Începe play-off-ul și consider că fiecare echipă are șansa ei. Din punctul meu de vedere, toate cele patru confruntări vor fi echilibrate. Ne dorim să ne calificăm și fac un apel la iubitorii de sport din Brașov să fie alături de noi și să ne ajute în meciul de duminică. Suntem capabili să ajungem în semifinale. Plecarea celor trei jucătoare de la Galați ar putea să fie înșelătoare. S-ar putea ca echipa să se mobilizeze și să joace mult mai bine. Trebuie să fim atenți și să ne axăm pe evoluția noastră. S-a văzut în partida de acasă cu Târgoviște că formația noastră este în creștere. Nu suntem în vârf de formă, dar maniera în care am câștigat acel meci spune totul despre faptul că suntem pe drumul cel bun. Nu vreau să vorbesc despre obiective. Țelul nostru în acest sezon a fost calificarea în play-off, dar firesc că ne dorim mai mult. Luăm totul pas cu pas, cel mai important în acest moment este să trecem de Galați. Play-off-ul este un alt campionat, miza este uriașă și pot apărea surprize”. ~ a declarat Dan Calancea.

Iată şi programul meciurilor din sferturile play-off-ului:

Sferturi de finală Meciul 1 – 26.03.2017 (duminică)

1. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CSBT Alexandria
2. U Cluj Napoca – ICIM Arad
3. CSM Târgovişte - CSM Satu Mare
4. Olimpia CSU Braşov - CS Phoenix Galaţi

Sferturi de finală Meciul 2 – 30.03.2017 (joi)

1. CSBT Alexandria - Sepsi SIC Sfântu Gheorghe
2. ICIM Arad - U Cluj Napoca
3. CSM Satu Mare - CSM Târgovişte
4. CS Phoenix Galaţi - Olimpia CSU Braşov

Sferturi de finală Meciul 3 – 02.04.2017 (duminică)

1. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CSBT Alexandria
2. U Cluj Napoca – ICIM Arad
3. CSM Târgovişte - CSM Satu Mare
4. Olimpia CSU Braşov - CS Phoenix Galaţi

Acum, mai mult ca oricând, ne dorim calificarea în semifinale.
Se vor juca două din trei meciuri, după care echipa care reuşeşte două victorii se va califica în semifinale. Sperăm să ajungem acolo, deşi confruntările ulterioare vor fi dificile, având în vedere că în mod sigur ne vom duela din nou cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Al doilea joc din „sferturi” va avea loc joia viitoare, iar în caz de egalitate, următorul meci se va disputa duminică, 2 aprilie, tot la Braşov.

La meciul de duminică, şi-au anunţat din nou prezenţa copiii de la Brădet, care se pare că-şi doresc din suflet să ne fie alături meci de meci.
Şi dacă ei sunt consecvenţi în a ne susţine permanent, aşa ar trebui să fim cu toţii. Pentru că nu e puţin lucru că "Olimpicele" ne reprezintă în Liga Naţională de Baschet Feminin. Iar efortul lor este uriaş, atât în sala de antrenament, cât şi în evoluţiile din fiecare partidă disputată.
Ele îşi duc misiunea acolo, pe teren şi joacă pentru noi, străduindu-se să dea tot ce au mai bun, iar noi le transmitem admiraţia şi simpatia noastră prin faptul că suntem prezenţi acolo, să le susţinem !
Aşa că nu lipsiţi ! Avem ocazia să ne bucurăm împreună de baschet ! Şi dacă mai invităm şi un frate, o verişoară sau cel mai bun prieten, putem crea o seară de duminică de neuitat !
Nu lipsiţi ! Noi vom fi acolo ! Vă aşteptăm şi pe voi ! Intrarea este liberă !

MULT SUCCES, FETELOR !!!