Astăzi la Sfântu Gheorghe, la ora 16:45, Olimpia CSU Braşov va juca finala Cupei României cu formaţia celor de la CSM Târgovişte, echipă care a eliminat surprinzător principala favorită, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cu scorul 58-55.

Performanţa de ieri a Olimpicelor a fost incredibilă ! Elevele lui Dan Calancea s-au calificat pentru al doilea an consecutiv în finala Cupei României la baschet feminin. Fetele noastre au etalat un meci foarte bun în semifinalele competiției și au învins fără drept de apel formația Sirius Târgu Mureș, cu scorul final 72-57 (20-10, 22-17, 20-16, 10-14).

După un început de meci echilibrat, Olimpicele au evoluat fenomenal, reuşind să se distanţeze net în faţa adversarei. Au continuat să-şi mărească avantajul, dominând sfertul secund cu scorul 42 - 27. Partida a continuat cu fetele noastre la conducere, reuşind astfel să se delimiteze cert, tabela de marcaj indicând scorul 62 - 43 cu doar zece minute înainte de final. Echipa din Tg. Mureş nu a mai avut forţa necesară pentru a întoarce soarta partidei, Olimpicele reuşind să câştige meciul detaşat, calidicându-se astfel în finală !
Formația condusă de Dan Calancea și Nenad Marinkovic a terminat jocul din semifinale cu cinci românce în teren, dintre care trei junioare.
S-au evidenţiat Adrienne Webb cu 20 de puncte şi 9 recuperări, Kristina Higgins cu 16 puncte şi 9 recuperări, Biljana Pesovic cu 14 puncte, Maria Ferariu cu 9, Ioana Ghizilă - 6, Alina Crăciun cu 5 şi Dora Ardelean cu 2 puncte.

Astăzi este a doua finală consecutivă pe care o jucăm, şi suntem siguri că fetele poate mai mult ca oricând vor da totul pentru câştigarea primului trofeu din istoria clubului.

Suntem extrem de fericiţi că s-a ajuns aici ! Încă o dată, Olimpicele ne-au demonstrat că în spatele nenumăratelor ore de antrenament şi al antrenorilor care le sunt alături să le ghideze şi să le motiveze, se ascund ataşamentul şi pasiunea pentru baschet !

În plus, atât echipa cât şi antrenorii au venit încă o dată în ajutorul copiilor de la Brădet. După donaţiile cu hăinuţe şi jucării, s-au gândit să le facă plăcerea de a participa în fiecare zi la meci. Le-au oferit bucuria de a fi alături de echipă acolo, în tribună, de a se rupe de cotidian măcar pentru un timp. Un gest frumos și sensibil.

Avem încredere că fetele vor evolua incredibil şi astăzi , iar noi le vom fi alături.

Finala va fi transmisă live de DigiSport 4 şi se anunţă a fi un duel extrem de interesant, atât între jucătoare, cât şi între cei doi tehnicieni, Dan Calancea şi Cătălin Tănase, care sunt doi dintre cei mai experimentaţi antrenori români !

Vă mulţumim tuturor pentru sprijinul şi încrederea acordate ! Publicului de acasă, sponsorilor, mass-mediei şi fanilor noştri care s-au deplasat până la Sfântu Gheorghe să ne fie alături acolo, în tribună ! Voi, publicul braşovean, aţi fost fenomenal ! Aţi fost tot timpul lângă noi şi ne-aţi încurajat echipa de fiecare dată, atât la bine, cât şi la greu.
Aţi trăit alături de noi la intensitate maximă fiecare emoţie şi fiecare moment dificil !

Vă aşteptăm şi astăzi la meci ! Conducerea echipei va pune din nou la dispoziţie mijloace de transport ce vă vor asigura deplasarea. Plecarea va fi la ora 15.00, de la Sala Sporturilor D.P. Colibaşi, iar intrarea la meci va fi asigurată de asemenea.

Nu lipsiţi !! Va fi un meci spectaculos !!

Fetele noastre merită o sală plină, merită încurajările noastre, merită suportul tuturor iubitorilor de baschet din Braşov !

Pentru că ele ne reprezintă şi au nevoie de noi!

FELICITĂRI, FETELOR şi MULT SUCCES ASTĂZI !!! Vă ţinem pumnii strânşi să vă întoarceţi victorioase de la Sfântu Gheorghe !

***Mâine vor fi concursuri şi surprize la All Star Game 2017 !

Dupa ce va cădea cortina peste Final Eight Cupa României, Duminică, de la ora 17:00, stelele baschetului feminin românesc se vor reuni în arena din Sf. Gheorghe pentru a oferi un spectacol de calitate în cadrul tradiţionalului ALL STAR GAME, ediţia 2017. Din echipa noastră vor fi prezente Biljana Pesovic, Dora Ardelean şi Alina Crăciun.

Show-ul de duminică seara va avea în program mai multe concursuri interesante, în care vor fi implicate atât sportivele cât şi antrenorii selecţionatelor NORD şi SUD. Organizatorii vor pregăti o serie de surprize pentru spectatori, printre care o tombolă în care vor fi oferite 5 invitaţii din pachetul „Follow my team” la FIBA Eurobasket 2017 (n.n. – bilete la toate meciurile naţionalei masculine a României din cadrul Grupei C, de la Cluj-Napoca), precum şi mult aşteptatul concurs de aruncări pentru public, în care un spectator norocos va avea ocazia să obţină un premiu consistent dacă va înscrie de la centrul terenului.