Olimpia CSU Brașov va începe astăzi seria partidelor din semifinala Ligii Naționale de Baschet Feminin.
Fetele noastre sunt pregătite să înceapă sezonul în confruntarea cu CSU Alba Iulia, care va avea loc astăzi, începând cu ora 18.30, la Sala sporturilor "D.P. Colibaşi".
Echipa care se va califica în finala campionatului se va decide după sistemul cel mai bun din trei meciuri. Al doilea meci al seriei se va disputa pe 18 Martie la Alba Iulia, iar dacă va fi nevoie de un joc decisiv, acesta va avea loc la Brașov pe 20 Martie.

Ne regăsim în faţa unui meci extrem de dificil, având în vedere că Alba Iulia formează acum o echipă extrem de puternică şi este hotărâtă să iasă victorioasă din confruntarea de azi.

Olimpicele au avut parte de o pauză mai mare de zece zile și sunt mult mai odihnite înaintea primului duel din semifinale. Echipa noastră pleacă din pole position în această cursă spre finală. A terminat sezonul regulat pe poziţia secundă şi are avantajul terenului propriu  pentru semifinala de astăzi. În plus, are şi un moral bun faţă de echipa din Cetatea Unirii, după ce a învins în ambele meciuri din sezonul regulat.
La ultimul joc de la Galați, vedetele noastre Pesovic și Bartee au terminat jocul întrun double-double. Fetele noastre au reuşit să câştige ambele jocuri cu CSU Alba Iulia disputate în sezonul regulat, astfel că elevele lui Dan Calancea şi Nenad Marinkovic au un ascendent moral în fața adversarelor din semifinale. Iată-le deci ajunse în această fază a competiției, după ce au trecut cu scorul de 2-0 de Phoenix Galați în primul tur al play-off-ului.

Nici Alba nu a avut nevoie de trei meciuri pentru a se califica în finală, combo-team-ul condus din teren de Hadzovic trecând cu 2-0 de Universitatea Cluj. CSU Alba Iulia abordează această semifinală după un succes internaţional. Au câştigat Liga CEWL şi au trecut în finală de Flying Foxes, într-o partidă în care Shawnta Dyer a făcut legea sub panouri.

„Va fi o semifinală foarte dificilă pentru noi. În momentul de față Alba Iulia este o echipă foarte puternică şi chiar o candidată certă la titlu. Totuși sper că vom avea prestații bune și vom reuși să ne calificăm în finală. În această partidă, echipa noastră va trebui să se dovedească mai bună decât individualitățile lor. Trebuie în primul rând să le blocăm pe Hadzovic și Web, care aruncă foarte bine de la distanță. Principalul nostru Atu ar trebui să fie faptul că în această serie câteva meciuri s-ar putea juca la Brașov. Dar chiar dacă vom juca pe teren propriu, presiunea este pe echipa gazdă pentru că miza este foarte mare.
Sper să începem bine ! Este foarte important ca în primul meci să ne mobilizăm și să obținem victoria.
Şi mai sper că fanii vor veni la sală, pentru că avem nevoie de ajutorul lor în această partidă.”
~ a declarat antrenorul Dan Calancea.

Astăzi ne bazăm mai mult ca oricând nu numai pe profesionalismul fetelor noastre şi al mentorilor lor, dar şi pe voi, publicul braşovean !
Dacă avem conştiinţă, hai să o expandăm până la mărimea unei mingi de baschet şi să ne adunăm în număr cât mai mare la sală, să ne sprijinim sportivele !
Se anunţă un meci fantastic ! Doar ştim deja cum sunt prestaţiile de până acum ale Olimpicelor noastre. Ce reuşesc de fiecare dată să ne ţină cu sufletul la gură până în ultima secundă de joc.
Ne încununează oraşul cu glorie, prin talent, foarte mult antrenament şi sacrificiu.

“Sunt oameni care așteaptă să se întâmple ceva, unii se bucură dacă s-ar întâmpla, alții fac lucrurile să se întâmple.” ~ spune Michael Jordan.

Fetele noastre fac lucrurile să se întâmple pe teren. Iar noi prin faptul că suntem solidari cu ele. Acolo, în tribună !
Vino la sală, Braşov ! Să ne sprijinim echipa cu mult entuziasm !

MULT SUCCES, FETELOR !!!