Sâmbătă - 7 Februarie, la Sala “D. P. Colibaşi” din Braşov, s-a disputat meciul din Etapa a 23-a a Ligii Naţionale de Baschet Feminin, în care fetele noastre s-au confruntat cu formaţia celor de la CS Municipal Târgovişte, campioana en-titre a României.

Într-o atmosferă incendiară creată de susţinătorii ambelor echipe, Olimpia CSU Braşov a fost extrem de aproape de victorie ! Deşi se află pe primul loc în clasament, echipa din Târgovişte s-a izbit de atitudinea şi îndârjirea fantastică a fetelor noastre, care au controlat jocul şi au demonstrat că nu există diferenţă între cele două echipe.

Şi totuşi elevele lui Dan Calancea şi Nenad Marinkovic au pierdut meciul în ultima secundă de joc, cu scorul 81 - 83 ( 28-20, 19-20, 21-21, 13-22 ).

„Olimpicele” au făcut un meci extraordinar, preluând conducerea pentru mai bine de 35 de minute. În minutul 39 ele aveau un avantaj de 2 puncte, publicul din tribune privind extaziat tabela de marcaj care indica 79 - 77 pentru noi.
Însă a urmat o răsturnare de situaţie incredibilă ! Cu numai două secunde înainte de finalul partidei, aveam scor egal 81-81 !
Pe final oboseala fetelor noastre şi-a spus cuvântul şi echipa din Târgoviște a profitat, reuşind să se impună cu un coș marcat în ultima secundă de joc ! Acest ultim coş de două puncte se pare că a fost în afara timpului regulamentar, formaţia din Târgovişte obţinând o victorie îndoielnic meritată.

Brașovencele au pierdut un meci, dar au câștigat respectul spectatorilor care le-au aplaudat în picioare la finalul jocului !
Jones și compania au izbucnit în plâns și cu greu au putut fi liniștite.

Pentru „Olimpice” au marcat Jones - 24 de puncte, Irimia - 20, Sonia Ursu și Zorica Mitov câte 14 puncte fiecare, Carla Bartee - 7 puncte și Natașa Bucevac - 2 puncte.

Fetele noastre vor juca în runda următoare în deplasare la Timișoara, un meci extrem de important în ceea ce privește configurația finală a clasamentului.

„A fost un meci extraordinar făcut de fetele acestea și este păcat că nu am reușit sa fim puţin mai proaspeți pe final. Fetele plâng în hohote în vestiar și este greu să înțeleagă cum au putut scăpa victoria printre degete. Nu vor să accepte că deși au jucat din nou foarte bine, au fost învinse. Trebuie să ne adunăm, să ne recuperăm, să ne concentrăm și să încercăm să câștigăm la Timișoara !
Țin să le mulțumesc suporterilor care au venit în număr atât de mare la sală și ne-au încurajat !”
~ a declarat Antrenor Dan Calancea

„A fost un spectacol extraordinar atât în teren cât și în tribune. Mulțumesc brașovenilor care au venit în număr mare în Sala Sporturilor din Brașov și au încurajat echipa brașoveană minute în șir.
Am pierdut un meci dar am câștigat o echipă și un public minunat !
Felicitări antrenorului Dan Calancea pentru modul în care a pregătit echipa !”
~ a declarat Dragoș Crăciun - Președintele Comisiei de Sport din cadrul Consiliului Județean Brașov

Iată şi clasamentul LNBF în momentul de faţă:

1. CS Municipal Târgovişte       - 45p
2. ACS Sepsi SIC                       - 44p
3. CS Universitatea Alba Iulia    - 39p
4. Univ. Goldis ICIM Arad          - 38p
5. Olimpia CSU Braşov             - 37p
6. CSBT Alexandria                   - 37p
7. CS Phoenix Galaţi                 - 36p
8. BCM Danzio Timişoara         - 34p

Se vede în mod cert o creştere a "Olimpicelor" noastre, înaintea ultimelor partide din sezonul regulat.

Şi au nevoie de noi, să credem în ele şi să le susţinem în continuare !

Şi da, succesul este înălţimea la care ricoşezi după ce te izbeşti de podea. Nu este uşor, dar când ai un obiectiv măreţ, ştii pentru ce merită să te ridici !

Nu vă lăsaţi, fetelor ! Pentru că aţi fost absolut INCREDIBILE !!!